Nettbedrift

Konto: NO- Norge

 

Nettbedrift - en gjenganger på Svartelisten

Publisert: 12.08.2024. Oppdatert: 14.08.2024

Har du mottatt en faktura fra Nettbedrift via c/o Straczynski Consulting? Da er du ikke alene. Trygg Handel har fått inn flere klager fra bedrifter som har mottatt fakturaer i ulike varianter fra denne aktøren.

Den nyeste fakturaen krever betaling på 3 990 kroner for et "Nettbedrift abonnement 1 år". Vi har forsøkt å kontakte aktøren på e-postadressen oppgitt på fakturaen, support@nbedrift.no, men e-postadressen er inaktiv, og domenet er ikke fornyet.

Personen bak Nettbedrift har flere oppføringer på svartelisten fra tidligere, og dette ser ut til å være den siste versjonen av falske fakturaer som sendes ut til norske bedrifter i håp om å slippe gjennom betalingssystemene.

Vi oppfordrer alle som mottar fakturaer fra Nettbedrift til å anmelde forholdet til politiet og sende oss en kopi for vår statistikkføring.

Oppdatering 14.08.2024: I nye utsendelser etter publiseringen av denne advarselen er det oppført en ny e-postadresse: nbedrift@gmail.com.

-

Nettbedrift

Straczynski Consulting / Nettbedrift

Adresse
Damholtveien 6
1870 Ørje


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 12 aug 2024 11:42:23
Hvis alle hadde klart å lese e-postene som faktisk sendes ut sammen med disse, så hadde ikke dette vært et problem. Og dette har blitt forklart for Trygg Handel også. Men, i en tid der ingen er kjeltringer, og Trygg Handel er overflødig, så er det på plass med en advarsel for å kunne "oppdatere" svartelisten litt. Alle som har fått dette har fått den sammen med en mail, og de som har tilgang på elektronisk faktura har også fått fakturaen som dette. Dette fordi det er enklere for folk å betale, og det er enkelt å kreditere. "I et håp om at noe skal slippe gjennom".. erm.. vi jobber tett med de av kundene som er betalende kunder. Det er ikke sånn at vi håper noen betaler med feil. Det har ikke vært tingen her. Alle kunder har SEO med i abonnementet, og som Trygg Handel har poengtert før, så kreves det at kunden samarbeider. Men til alle som mener dette er svindel, les e-posten dere har fått tilsendt. Vi sender kun ut til de som har vært prøve kunder av oss. Dersom du IKKE finner mailen, sjekk søppelkassen, eller send oss en mail så sender vi den på nytt (siden det har hendt at den ikke har gått gjennom). Og med "flere" kunder, regner jeg med Trygg Handel mener ca 3-4 stykker, som er alt som trengs for en svartelisteoppføring av oss. Ironisk når de fleste bedrifter har kunder som klager om både faktura og service. Men som vanlig så er det enkelt å hakke på oss, siden vi ikke sitter med millioner av kroner til å føre sak mpt bullshitten hans. Synd det skal være sånn.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 15 aug 2024 08:03:13
Hei Michael. Det er ikke vår oppgave å veilede deg i å drive lovlig virksomhet. For å gi deg litt hjelp, anbefaler jeg at du ser nærmere på Markedsføringsloven § 26, som omhandler urimelig handelspraksis. Du har selv beskrevet hvordan din virksomhet fungerer, og svartelistingen er basert på at opplegget ditt strider mot denne bestemmelsen, samt flere andre relevante lover, inkludert Avtaleloven og Straffeloven. Å sende ut fakturaer uten en avtale kan vurderes som både villedende og urimelig, og kan ha alvorlige rettslige konsekvenser.
John Edvardsen la igjen en kommentar den 14 aug 2024 09:03:47
Fikk en EHF faktura fra denne aktøren. Er ikke bestilt noe derfra, ei heller mottatt noen epost (ikke i søppelpost heller) Her er det nok et håp om at bedrifter bare betaler uten og gå gjennom hva de faktisk får fakturaer for. Epost er sendt til dette "firma" hvor fakturaen bestrides
Sandnessjøen Begravelsesbyrå AS la igjen en kommentar den 15 aug 2024 07:10:13
Selskapet har mottatt faktura fra denne leverandøren og har ikke mottatt noe mail ang denne faktura og uten at noe er bestilt fra denne leverandøren. Faktura er slettet i vårt regnskapssystem.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 15 aug 2024 08:16:48
Når ba jeg deg om "råd og veiledning"? Burde ikke du søke "råd og veiledning" fra dine advokater når det gjelder skattesvindelen du driver? Oh wait.. blir jeg blokkert igjen nå kanskje, slik som på Facebook? Du er ikke helt god i hodet du heller tror jeg. Den praksisen vi driver per i dag er på lik linje med mange andre som har gitt fra seg prøveperioder siden dette ble oppfunnet. Det jeg KUNNE gjort, er faktisk å bare fakturere og ikke gi noen en sjanse til å ignorere eller si opp, siden det står i betingelsene ALLE fikk tilsendt når de inngikk avtalen for prøveperioden. Men siden vi PRØVDE å unngå akkurat dette tullet, så ga vi alle sjansen til å si opp. Men det var ikke bra nok. Hva skal man da egentlig gjøre? Du svartelister ikke for å "hjelpe" andre, men at folk ringer deg så du kan få flere kunder. Det har aldri handlet om noe annet. Vi kan rett og slett ikke unngå svartelisting, fordi du VET at vi har drevet oppgradering av gratiskundene, og sikkert hatt noen "medlemmer" som ikke har skjønt noe, men istedenfor å forklare det VI har forklart deg, så er det rett på "DETTE ER SVINDEL" og "Vi hjelper deg gjerne, men du må ha abonnement".. Vi er sjanseløse mot slikt. Men det er bare de som er sjanseløse du driver sånn her med. De med advokater og penger holder du deg LANGT unna. Igjen, vi har ikke gjort noe galt her. Alt er innenfor loven, og den eneste som lager et problem er du. Og alle som kaller meg svindler på mail har innrømt (så langt) at de har snakka med deg. Jeg er ikke interessert i dine råd og veiledninger. Kjerringa spurte om det vi drev med er greit nok for å SLIPPE svartelisting, og du svarte ALDRI. Da regnet vi med det var okay. Men her er vi.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 15 aug 2024 08:51:39
Og for å utdype det litt mer, så er mange av våre kunder fra nesten 2 år tilbake, der de ble solgt inn via et av de andre selskapene jeg driver. Men vi har ikke turt å oppgradere de før nå. Vi trodde, dumme som vi var, at når vi forklarte hva vi ville gjøre og hvordan vi ville gjøre det, så trodde vi at når vi da informerte deg og ga deg muligheten til å protestere (noe en rederlig "beskyttelsesbedrift" ville gjort), så kunne vi faktisk endelig gjøre det uten svartelisting. Du sa aldri noe til oss om hva vi måtte gjøre annerledes (vi har mailene), så da regnet vi med det var i orden slik at vi endelig kunne ordne det. Lite visste vi at det skulle ta tre måneder og da komme ny svartelisting. Er dette fordi du har lite penger kanskje? Jeg vet ikke jeg. Jeg synes bare dette blir for dumt. Jeg har ikke tid til å ringe alle gratiskundene vi har (vi har tusenvis av de). Jeg driver med innsalg av kunder som nå ikke får gratisperioder, samtidig som jeg driver og yter den tjenesten alle har fått. Så alternativt, siden du mener (MENER) at dette må være ulovlig (kanskje du burde tite på loven litt igjen selv også, eller kanskje ringe advokatene dine om dette), så skal vi da bare fortsette å drive gratisarbeid for bedriftene, eller bare slette de? Vi har allerede tapt flere millioner kroner fordi vi har prøvd å unngå dette tullet (du har selv lest mailene vi har sendt ut, så regner med du vet hvordan dette fungerer). Og dette er det vi har igjen for å være greie og prøve å gjøre ting på Trygg Handel AS sin måte (selv om dere er de største svindlerne av alle). Personlig synes jeg dette bare er tragisk. Man kan rett og slett ikke unngå at du svartelister oss for å tjene penger på oss. Det er helt utrolig. Men sånn er det når du sitter trygt i Thailand der ingen kan ta deg. Trist at du aldri kan være ærlig eller la oss være i fred.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 15 aug 2024 09:07:53
"Å sende ut fakturaer uten en avtale kan vurderes som både villedende og urimelig, og kan ha alvorlige rettslige konsekvenser." - Ja, det er helt korrekt det, men vi har ikke sendt ut EN ENESTE faktura uten avtale om det. Når gratisperiodene er blitt solgt inn, så står det KLART OG TYDELIG i avtalevilkårene ALLE har fått (til og med brukt penger på porto for å sikre at alle har fått disse, istedenfor å sende på mail der 90% havner i søppelposten) at gratisperioden her en tidsbegrensning, og dersom man ikke sier opp innen utgangen av denne, så har vi rett til å oppgradere de til et betalt abonnement. Er dette nå ulovlig? Tror jammen du burde ta kontakt med myndighetene med den tolkningen av lovverket, siden det er noe ingen har hørt om før. Det som er merkelig også er at når jeg ringer Forbrukertilsynet, så synes de metoden vi har gjort det på er "veldig snilt". Økokrim har sagt (tre stykker jeg har snakket med) at "det er helt innenfor dagens lovverk" å gjøre det på den måten vi gjør det. Epostene har klart og tydelig sagt at dersom man IKKE vil fortsette, kan alt ignoreres. Man behøver ikke foreta seg en dritt, og man blir AUTOMATISK slettet. Vi har ikke tvunget EN BEDRIFT til å oppgradere, på tross av at avtalen sier noe HELT ANNET: Så fortell meg nå, ekspert Per Fredrik Svedlund: Hva er det vi gjør som er så galt? Hvordan brytes loven i forhold til det vi driver med. Kom med SPESIFIKE TING som vi gjør galt. Ikke "ref Avtaleloven". Ikke ref andre lover. Jeg vil vite hva DU MENER vi gjør galt. Hva vi gjør ULOVLIG. For ingen andre jeg har snakket med sier vi gjør noe ulovlig. Selv ikke myndighetene. Så kom igjen. Du får gjøre det helt klart hva vi gjør ulovlig, så forandrer vi det etter det du sier. Er ikke verre enn det. Da er denne saken ute av verden, og null problem, noe du kunne gjort for lenge siden, men du valgte å ikke gjøre det.
AT bygg og rehabilitering as la igjen en kommentar den 18 aug 2024 21:56:45
Selskapet vårt har mottar en EHF faktura fra denne aktøren. Vi har heller ikke bestilt noe derfra
Follo Bad AS la igjen en kommentar den 27 aug 2024 10:47:25
Mottar EHF faktura fra denne aktøren, aldri hatt noen prøveperiode hos de eller bestilt noe derfra.
Nova-Ren AS la igjen en kommentar den 4 sep 2024 19:39:13
Har i dag mottatt ehf faktura fra denne aktøren, ikke har vi bestilt noe, ikke har vi hatt prøveperiode.
D Systems AS la igjen en kommentar den 5 sep 2024 11:12:37
Det ser ut som svindel...
Facility Services AS la igjen en kommentar den 5 sep 2024 12:58:57
Vi har mottatt en EHF faktura fra denne personen i dag. Vi har ikke fått noe e-post, telefon, eller noe forklaring hva denne faktura gjelder. Den er nå slettet fra vårt regnskap. Dette er nok et håp om at noen betaler uten å sjekke hva det er . Søkte opp firmaet i Proff.no, og der står det også svært lite informasjon, men firmaet er nylig etablert.
Patrik la igjen en kommentar den 13 sep 2024 16:09:05
Skam, skam, skam. Atter skam. Har ikke hatt noe med denna såkalte consulting firmaet heller. Men har mottatt EHF fra dissa også. Lol
Bedriftsleder la igjen en kommentar den 3 okt 2024 15:16:27
For underholdningensskyld så følte jeg for å gi et eksempel på hvor til de grader idiotisk og patetisk vesen du fremstår som, Straczynski. "Når gratisperiodene er blitt solgt inn, så står det KLART OG TYDELIG i avtalevilkårene ALLE har fått (til og med brukt penger på porto for å sikre at alle har fått disse, istedenfor å sende på mail der 90% havner i søppelposten) " Også presterer fjotten å skrive : " Dersom du IKKE finner mailen, sjekk søppelkassen, eller send oss en mail så sender vi den på nytt (siden det har hendt at den ikke har gått gjennom). " Det er SÅ troverdig Straczynski, fortell mer om de tusenvis som du har pratet med og som gladelig har takket ja til dette, hva de har fått, hvor verdifult dette er og hvordan det KUN er Trygg Handel som anser dette som svindel . Det er jo ikke slik at samtlige kommentarer på ditt/dine selskap tilsier at norsk næringsliv har konkludert med sitt og at vi er mette på den såkalte forretningen din? Det er svært troverdig å tenke du er for dum til å skille mellom svindel og ærlig arbeid, og at det (i tillegg til det jeg ANTAR er rus) er det som medfører denne skrivekløen din. Du er som sagt en klov (det er ikke et spørsmål eller en mening), bare slutt med dette, det er ingen andre en deg selv så lar seg lure av disse vrangforestillingene.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 7 okt 2024 13:57:22
Mmmm.. først av alt, lære seg norsk. Det der var bare et viss vass av tullpreik. Kan jo ikke forvente noe bedre av Veike Per enn å få en som deg til å skrive inn. Her er noen fakta for de som tror Veike Per Svedlund er en "good guy": Trygg Handel har aldri betalt skatt (sjekk selv hos Proff), han er en svensk statsborger som har rømt til Thailand (google "trygg handel thailand" om dere ikke tror meg), og han er altfor veik til å ta tak i de reelle skurkene i norsk næringsliv. Det er iallefall 14 bedrifter jeg vet om som svindler kundene hver dag, men hvor er Trygg Handel? Han har gjemt seg, for han vet at dersom han prøver seg så blir han eliminert. Alt dette preiket om at han kan skrive hva han vil.. det er bare tull. Det han har gjort mot meg i mange år er ikke mye lovlig, selv om han mener han kan gjøre det. Om det så er, hvorfor ikke skrive om de store svindlerne i næringslivet? Fordi da blir han saksøkt til bedriften er død. Om han har rett til å gjøre dette, hva er han redd for? Derfor han går etter små selskaper som meg og svindlere fra utlandet som ikke kan forsvare seg mot galskapen. DET er mannen dere stoler på. Se gjennom "svartelista". Hvor mange STORE selskaper er der? Ingen. Kun små som ikke kan ta igjen med et selskap som Trygg Handel med titalls millioner i en bank i Thailand. Men ja, jeg er nok den store skurken her. Alt jeg har skrevet kan sjekkes enkelt. Dette er mannen dere stoler på. En mann som ikke har noe Facebook profil, Twitter profil eller noe annet. Han har knapt et bilde på nett. Så ja, dette er den mannen dere så mye stoler på. Hvor patetisk er ikke det da? Men ikke ta det fra meg. Sjekk på nett selv. Veike Per Svedlund er den største svindleren her. Alle andre er bare barnemat.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 8 okt 2024 06:32:27
Hei Michael. Du må gjerne fortelle oss om de 14 bedriftene du kjenner til. Vi fører opp alle bedrifter, både store og små, på svartelisten dersom det finnes godt nok grunnlag for det. Påstanden om at Trygg Handel AS ikke har betalt skatt, er noe du selv har diktet opp. Det ville vært vanskelig å drive en bedrift siden 2009 med godkjente årsregnskap dersom dette var tilfelle. Til tross for hva du tror, Michael, har jeg aldri bedt noen av de som kommenterer her om å gjøre det – det gjør de av egen vilje.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 8 okt 2024 08:29:48
Jeg påstår? Offentlige tall: 2023 - Skatt 0, 2022 - Skatt 0, 2021 - Skatt, 2020 - Skatt 0, 2019 - Skatt 789k, 2018 - Skatt -63k, 2017 - Skatt -19k, 2016 - Skatt 0, 2015 - Skatt 0, 2014 - Skatt 73k, 2013 - 89k, 2012 - Skatt 0, 2011 - Skatt 23k, 2010 - Skatt 84k, 2009 - Skatt 75k. Gjennomsnittlig inntekt er 7-5 mill per år. Offentlige tall da Per. Det er ikke noe jeg dikter opp, mye likt jeg ikke har diktet opp noe med NettBedrift heller, men det er nå slik at det jeg sier er løgn, ikke sant? Jeg snakker aldri sant, right? Forklare hvorfor Trygg Handel AS, med ca 100 millioner i inntekt siden 2009 ikke har betalt mer enn 2 mill i skatt da Per. Forklar for fansen din hvorfor du, som liksom skal beskytte alle mot "svindel", har svindlet staten for titalls millioner i skatt gjennom årene. Men jeg vet jo hvordan du gjør det.. Det gjør det ikke noe mindre skammelig av den grunn. Og ang. de andre selskapene så vet du GODT hvem de er. Du behøver ikke late som engang. Og du tar ikke tak i noen av de, for det tør du ikke. Selskaper som har svindlet i årevis for millioner på millioner av kroner, og du sier ikke en dritt offentlig. Så ikke ta den tonen at "jeg hadde rapportert det om det hadde vært så". Det er bare tullpreik, og det vet du godt. Du jager meg rundt for det er enkelt å tjene penger på det, siden jeg ikke har mulighet til slike ting som opptak av samtaler og slikt. Da blir det enkelt å legge ut påstander uten hold i virkeligheten. Legg til at jeg aldri får tjene nok til å engang hyre inn advokat, så her er vi. Du er ikke annet enn en drittsekk. Så enkelt er det.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 8 okt 2024 08:45:20
Hei igjen, Michael. Tallene du publiserte viser jo at påstanden du kom med var feil. Et selskap har også kostnader, men det betyr ikke at man driver med skattesvindel. Nei, jeg kjenner ikke til hvilke 14 selskaper du sikter til, men jeg tar gjerne imot informasjon om dem. Hvis du ikke ønsker å skrive det offentlig, går det fint å sende en epost om det.
Jostein Pedersen la igjen en kommentar den 15 okt 2024 12:24:20
Mitt selskap fikk EHF faktura fra Webtech Norge AS. Ingen prøveperiode eller dialog om dette "produktet" - Webtech total, med prisen 3990. Org.nr 924462396 er oppgitt på faktura, og adresse Vardenlia 28C, søk på register viser at orgnr tilhører Michael Straczynski sitt firma, "Reactive studios".

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon